Polévka Desetiminutovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks vejce
1 ks cibule
1 l voda
3 lžíce krupice
1 hrst ovesné vločky
podle chuti
0.5 lžičky sůl
petrželka
1 lžička polévkové koření
1 ks bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme na sekáme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli. Přidáme krupičku s ovesnými vločkami a orestujeme je dozlatova.

  3. Stranou si rozklepneme vejce a vidličkou jej rozšleháme. Připravíme si vroucí vodu. Do hrnce vlijeme vejce a ihned je zalijeme vroucí vodou. Polévku ochutíme bujonem, polévkovým kořením, petrželkou a podle chuti dosolíme.

  4. Polévku Desetiminutovku servírujeme podle chuti. Dobrá je s čerstvým pečivem nebo pečivovými krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!