Pohankový prejt recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3-4 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžička majoránka
1 ks cibule
300 g pohanka
0.5 lžičky drcený kmín
podle chuti
sůl
mleté nové koření
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup Pohankový prejt recept
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme, scedíme a na lžíci oleje rozpáleného na pánvi krátce orestujeme. Poté pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody a na mírném ohni za občasného míchání vaříme 10 - 15 minut.
Na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji k pohance spolu s vejci, prolisovaným česnekem a veškerým kořením a bylinkami. Pohankový prejt osolíme a promícháme.
Směs rozložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a v předehřáté troubě pečeme cca 30 minut dozlatova.
Pohankový prejt podáváme s vařenými brambory nebo chlebem. Prejt skvěle doplní také kysané zelí a sterilované okurky.