Pohankový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
5 g olej
1 špetka sůl
120 g brambory
20 ml mléko
1 špetka majoránka
1 hrst pažitka
2 ks bílek
30 g eidam
25 g pohanka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nastrouháme na jemném struhadle. Pažitku si nasekáme a oloupaný česnek nakrájíme na kousky, nebo prolisujeme.

  2. Pohanku rozmixujeme na hladkou mouku, smícháme s bramborami, přidáme mléko, bílky, 20 g strouhaného sýra, sekanou pažitku, česnek, majoránku a sůl. Dobře promícháme.

  3. Připravenou masu vložíme do vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a pečeme dorůžova při 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!