Pohankové palačinky s čerstvými bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
4 ks šalotka
150 g mozzarella
200 g čerstvý špenát
podle chuti
sůl
mletý pepř
těsto
2 ks vejce
0 l mléko
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce čerstvá petrželka
200 g pohanková mouka
1 lžíce čerstvá pažitka
1 lžíce čerstvý kerblík
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, pohankové mouky, vajec, soli, strouhaného muškátového oříšku, petrželky, kerblíku a pažitky vymícháme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Čistou šalotku s česnekem nakrájíme nadrobno a restujeme na másle. Přidáme oprané a otřepané špenátové listy. Krátce podusíme a špenát dochutíme solí a pepřem. Špenát necháme vychladnout.

  3. Pánev, nejlépe teflonovou o průměru 28 cm, potřeme máslem a vytvoříme z těsta 2 palačinky. Palačinky necháme vychladnout. Palačinky uložíme na alobal. Na palačinky rozdělíme špenát, na který rozdělíme plátky mozzarelly. Plněné palačinky srolujeme pomocí alobalu a vložíme zapéct na 170 °C asi na 20 minut.

  4. Alobal rozbalíme a pohankové palačinky upravíme na talíř. Pohankové palačinky s čerstvými bylinkami podáváme ihned jako chutnou svačinu, ale i večeři. Špenát lze nahradit kopřivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!