Pohankové palačinky s čerstvými bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 stroužek česnek 4 ks šalotka 150 g mozzarella 200 g čerstvý špenát podle chuti sůl mletý pepř těsto 2 ks vejce 0 l mléko 1 špetka muškátový oříšek 1 lžíce čerstvá petrželka 200 g pohanková mouka 1 lžíce čerstvá pažitka 1 lžíce čerstvý kerblík podle potřeby máslo
Postup Pohankové palačinky s čerstvými bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pohankové mouky, vajec, soli, strouhaného muškátového oříšku, petrželky, kerblíku a pažitky vymícháme těsto, které necháme půl hodiny odpočinout.
Čistou šalotku s česnekem nakrájíme nadrobno a restujeme na másle. Přidáme oprané a otřepané špenátové listy. Krátce podusíme a špenát dochutíme solí a pepřem. Špenát necháme vychladnout.
Pánev, nejlépe teflonovou o průměru 28 cm, potřeme máslem a vytvoříme z těsta 2 palačinky. Palačinky necháme vychladnout. Palačinky uložíme na alobal. Na palačinky rozdělíme špenát, na který rozdělíme plátky mozzarelly. Plněné palačinky srolujeme pomocí alobalu a vložíme zapéct na 170 °C asi na 20 minut.
Alobal rozbalíme a pohankové palačinky upravíme na talíř. Pohankové palačinky s čerstvými bylinkami podáváme ihned jako chutnou svačinu, ale i večeři. Špenát lze nahradit kopřivami.