Pizza s hráškem a žampióny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g eidam 1 ks hermelín 100 g sterilované žampióny 100 g sterilovaný hrášek na potření olej 150 g kečup těsto 1 lžička sůl 1 ks vejce 50 g máslo 125 ml mléko 250 g hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek podle potřeby sůl tuk na vymazání podle chuti tymián oregano
Postup Pizza s hráškem a žampióny recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto si vypracujeme z hladké mouky, mléka, másla, vejce, soli a kypřícího prášku. Těsto vytáhneme do potřebného tvaru a přeneseme na vymazaný plech.
Těsto potřeme kečupem, z plátků hermelínu na něm vytvoříme pruhy, které střídáme s pruhy žampiónů a hrášku. Pizzu posypeme oreganem a tymiánem. Solíme jen velmi málo.
Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě. Po dokončení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme zapéci.
Na tvarování těsta by se neměl používat válek. Pizza pak není správné chuti, je příliš tuhá.