Pizza s hráškem a žampióny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g eidam
1 ks hermelín
100 g sterilované žampióny
100 g sterilovaný hrášek
na potření
olej
150 g kečup
těsto
1 lžička sůl
1 ks vejce
50 g máslo
125 ml mléko
250 g hladká mouka
2 lžičky kypřící prášek
podle potřeby
sůl
tuk na vymazání
podle chuti
tymián
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si vypracujeme z hladké mouky, mléka, másla, vejce, soli a kypřícího prášku. Těsto vytáhneme do potřebného tvaru a přeneseme na vymazaný plech.

  2. Těsto potřeme kečupem, z plátků hermelínu na něm vytvoříme pruhy, které střídáme s pruhy žampiónů a hrášku. Pizzu posypeme oreganem a tymiánem. Solíme jen velmi málo.

  3. Pizzu pečeme ve vyhřáté troubě. Po dokončení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme zapéci.

  4. Na tvarování těsta by se neměl používat válek. Pizza pak není správné chuti, je příliš tuhá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!