Piškotová roláda s kakaovo-smetanovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
80 g cukr moučka
80 g polohrubá mouka
krém
200 g máslo
3 lžíce kakao
2 lžíce cukr moučka
150 ml smetana ke šlehání
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, připravíme si sníh, který společně s moukou do pěny vmícháme.

  2. Pečící papír pomastíme, vysypeme moukou a nalijeme těsto. To rozetřeme po papíru. Dáme péct na 140 °C na 15 minut.

  3. Po vyndání položíme těsto na vlhkou utěrku a zarolujeme. Necháme vychladnout.

  4. Změklé máslo utřeme s cukrem a kakaem, přidáme našlehanou šlehačku.

  5. Krém natřeme na vychladlou piškotovou roládu a zarolujeme. Piškotovou roládu s kakaovo-smetanovým krémem nakrájíme na plátky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!