Piškotová roláda s kakaovo-smetanovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 80 g cukr moučka 80 g polohrubá mouka krém 200 g máslo 3 lžíce kakao 2 lžíce cukr moučka 150 ml smetana ke šlehání podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Piškotová roláda s kakaovo-smetanovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, připravíme si sníh, který společně s moukou do pěny vmícháme.
Pečící papír pomastíme, vysypeme moukou a nalijeme těsto. To rozetřeme po papíru. Dáme péct na 140 °C na 15 minut.
Po vyndání položíme těsto na vlhkou utěrku a zarolujeme. Necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s cukrem a kakaem, přidáme našlehanou šlehačku.
Krém natřeme na vychladlou piškotovou roládu a zarolujeme. Piškotovou roládu s kakaovo-smetanovým krémem nakrájíme na plátky a podáváme.