Pilaf Istanbul recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce máslo 1 špetka šafrán 0 l kuřecí vývar 150 g kuřecí prsa 0 šálků dlouhozrnná rýže 2 lžíce loupané mandle 2 lžíce loupané pistácie podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pilaf Istanbul recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Propranou rýži uvaříme podle návodu na balení. Mezitím v pánvi na lžící másla prudce osmažíme nakrájená kuřecí prsa, asi po 3 minutách podlijeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme, než se voda vypaří. Zároveň také na másle opečeme oloupané mandle a pistácie.
V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme. Přilijeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody. Vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou, dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zakryjeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít. Pokud není šafrán, můžeme pilaf obarvit trochou kari, ale není to ono.
Pilaf Istanbul podáváme jako chutný hlavní chod.