Pilaf Istanbul recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce máslo
1 špetka šafrán
0 l kuřecí vývar
150 g kuřecí prsa
0 šálků dlouhozrnná rýže
2 lžíce loupané mandle
2 lžíce loupané pistácie
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Propranou rýži uvaříme podle návodu na balení. Mezitím v pánvi na lžící másla prudce osmažíme nakrájená kuřecí prsa, asi po 3 minutách podlijeme 1/4 šálkem vývaru a dusíme, než se voda vypaří. Zároveň také na másle opečeme oloupané mandle a pistácie.

  2. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme rýži a dobře promícháme. Přilijeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody. Vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou, dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zakryjeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít. Pokud není šafrán, můžeme pilaf obarvit trochou kari, ale není to ono.

  3. Pilaf Istanbul podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!