Petrželkový krém s krevetkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
4 lžíce máslo
4 svazky petrželka
100 g šunka
200 g brambory
2 ks žloutek
2 ks cibule
200 g krevety
250 ml smetana ke šlehání
250 ml suché bílé víno
1 l drůbeží vývar
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek na jemno nasekáme. Obojí zpěníme na rozehřátém másle. Podlijeme bílým vínem a drůbežím vývarem.

  2. Omytou a osušenou petrželku nasekáme nahrubo. Přibližně 3 lžíce si dáme stranou, zbytek vsypeme do polévky. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a vaříme asi 20 minut. Polévku odstavíme a rozmixujeme do krému.

  3. Žloutky rozmícháme ve 125 ml smetany a přidáme do horkého krému. Šunku nakrájíme na nudličky a s krevetami vmícháme do polévky, kterou prohřejeme, ale nevaříme. Osolíme a opepříme.

  4. Zbytek šlehačky ušleháme, krém rozdělíme na talíře, ozdobíme kopečkem ušlehané smetany a posypeme petrželkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!