Pestré pikantní rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
3 lžíce kečup
4 lžičky kapary
3 lžíce rajčatový protlak
2 ks feferonka
4 lžíce olivový olej
1 balíček mleté maso
4 lžíce sterilovaný hrášek
30 dkg mražená zelenina
2 lžičky mletá sladká paprika
10 dkg strouhaný eidam
2 balíčky rýže ve varném sáčku
2 lžíce krájené sterilované žampiony
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit dva varné sáčky rýže podle návodu na obalu.

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Žampiony scedíme.

  3. Do kastrolu vlijeme trochu oleje, nejlépe olivového, přidáme mleté maso. Restujeme a mícháme, až je maso tmavé. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a opět restujeme asi 3 minuty. Podlijeme 1dl vody, přiklopíme a dusíme cca 5 minut. Do směsi přidáme červenou mletou papriku, rajský protlak, kapary, hrášek, feferonky, žampiony, zeleninu, podlijeme opět 1dl vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme 10 minut.

  4. Nakonec vmícháme kečup, rýži, osolíme a opepříme.

  5. Pestré pikantní rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem. Recept je určen pro 4 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!