Pestré pikantní rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 3 lžíce kečup 4 lžičky kapary 3 lžíce rajčatový protlak 2 ks feferonka 4 lžíce olivový olej 1 balíček mleté maso 4 lžíce sterilovaný hrášek 30 dkg mražená zelenina 2 lžičky mletá sladká paprika 10 dkg strouhaný eidam 2 balíčky rýže ve varném sáčku 2 lžíce krájené sterilované žampiony podle chuti sůl mletý pepř
Postup Pestré pikantní rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit dva varné sáčky rýže podle návodu na obalu.
Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky. Žampiony scedíme.
Do kastrolu vlijeme trochu oleje, nejlépe olivového, přidáme mleté maso. Restujeme a mícháme, až je maso tmavé. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno a opět restujeme asi 3 minuty. Podlijeme 1dl vody, přiklopíme a dusíme cca 5 minut. Do směsi přidáme červenou mletou papriku, rajský protlak, kapary, hrášek, feferonky, žampiony, zeleninu, podlijeme opět 1dl vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme 10 minut.
Nakonec vmícháme kečup, rýži, osolíme a opepříme.
Pestré pikantní rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem. Recept je určen pro 4 osoby.