Perníkový piškot recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 ml olej 3 ks vejce 3 lžíce marmeláda 2 lžíce kakao 500 ml mléko 1 ks prášek do pečiva 350 g cukr krupice 1 ks vanilkový cukr 500 g hladká mouka 1 ks prášek do perníku
Postup Perníkový piškot recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme hladkou mouku, cukr, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do druhé misky dáme mléko, vejce, marmeládu, olej a dobře rozmícháme. Tuto tekutou směs vlijeme do mísy s moukou a dobře metličkou vyšleháme.
Těsto nalijeme na hluboký, pečícím papírem vyložený, plech a dáme do předehřáté trouby. Perníkový piškot pečeme 20 - 30 minut při teplotě 170 - 180 °C. Těsto nádherně vyskočí, po 20 minutách do něj píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo.
Vzhledem k tomu, že již samotné těsto obsahuje marmeládu, je hotový perníkový piškot vlhký a velice chutný. Vydrží velmi dlouho, aniž by vysychal.