Perníkový piškot recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 ml olej
3 ks vejce
3 lžíce marmeláda
2 lžíce kakao
500 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
350 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
500 g hladká mouka
1 ks prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme hladkou mouku, cukr, kakao, prášek do perníku, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Do druhé misky dáme mléko, vejce, marmeládu, olej a dobře rozmícháme. Tuto tekutou směs vlijeme do mísy s moukou a dobře metličkou vyšleháme.

  2. Těsto nalijeme na hluboký, pečícím papírem vyložený, plech a dáme do předehřáté trouby. Perníkový piškot pečeme 20 - 30 minut při teplotě 170 - 180 °C. Těsto nádherně vyskočí, po 20 minutách do něj píchneme špejlí, pokud se těsto nelepí, je hotovo.

  3. Vzhledem k tomu, že již samotné těsto obsahuje marmeládu, je hotový perníkový piškot vlhký a velice chutný. Vydrží velmi dlouho, aniž by vysychal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!