Perník se sušenými jahodami z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
160 g cukr
100 ml olej
2 ks vejce
2 lžíce rum
1 lžíce marmeláda
250 ml mléko
2 ks vanikový cukr
500 g polohrubá mouka
1 ks kypřící prášek do perníku
150 g sušené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Sušené jahody (koupené v obchodě) dáme do misky a přelijeme rumem, aby navlhly.

  2. Do pekárny nalijeme vlažné mléko, olej, vejce a rybízovou marmeládu. Přidáme cukr (i vanilkový), nastavím na funkci příprava těsta a necháme promíchat, ať se suroviny spojí. Pak přidáme mouku a kypřící prášek do perníku. Necháme pekárnu, aby udělala krásně hladké těsto a mezitím jahody v misce změkly. Pokud jsou větší, tak je v misce překrojíme na menší kousky (nožem o stěnu misky).

  3. Když je těsto hladké, tak přidáme jahody i s rumem, který v misce zůstal. Těsto sice vypadá, že je příliš řídké, ale v pohodě se upeče. Necháme promíchat a přepneme na funkci pečení, která trvá 1 hodinu. Musela jsem pak přidat ještě 20 minut, je třeba zkoušet špejlí.

  4. Perník se sušenými jahodami z domácí pekárny je opravdu výborný, u nás se snědl během dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!