Perník s tvarohovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
4 dl hladká mouka
3 dl zakysaná smetana
2 lžičky jedlá soda
4 dl třtinový cukr
3 lžíce perníkové koření
krém
50 g máslo
2 dl cukr moučka
150 g měkký tvaroh
0.5 ks vanilkový lusk
na ozdobu
sušené meruňky
náplň
2 dl meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Máslo společně s třtinovým cukrem vymícháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a nakonec přidáme i zakysanou smetanu. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a perníkovým kořením. Zašleháme do těsta, až je krásně hladké.

  2. Formu o rozměrech 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby. Perník pečeme cca 30 minut, poté jej necháme z části vychladnout, vyklopíme z plechu a necháme vychladnout úplně. Vychladlý perník podélně rozkrojíme.

  3. Tvaroh vyšleháme se změklým máslem, cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem.

  4. Spodní část perníku potřeme meruňkovým džemem, přikryjeme druhou částí těsta a povrch potřeme krémem. Perník nakrájíme na řezy a posypeme na velmi drobno nakrájenými sušenými meruňkami.

  5. Perník s tvarohovým krémem servírujeme k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!