Pepřový krokant recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2-3 lžíce cukr moučka
4 lžíce pistácie
1 lžíce zelený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si alobal. Pistácie a zelený pepř nasekáme nahrubo. Místo pistácií můžeme použít mandle nebo vlašské ořechy.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo. Moučkový cukr prosejeme, vmícháme jej do másla a necháme jej zkaramelizovat. Přidáme do něj sekané pistácie a pepř, necháme lehce prohřát a karamelovou hmotu natřeme v tenké vrstvě na přichystaný alobal.

  3. Karamel necháme na alobalu ztuhnout. Pak jej sundáme z alobalu a můžeme ho nakrájet nebo nasekat na kousky.

  4. Krokant je vhodný na ozdobu mas a salátů a přitom podtrhne jejich chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!