Pečený pstruh po mlynářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 g máslo
500 g pstruh
0 l bílé víno
2 lžičky hladká mouka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Pečený pstruh po mlynářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vykuchaným pstruhům vytřeme břicha solí a celé je obalíme v mouce. Pstruhy naskládáme do pekáče, ve kterém jsme rozpálili 1/2 cm vysokou vrstvu oleje.
Pstruhy pečeme asi 10 - 15 minut dozlatova a během pečení je podlijeme vínem. Zmírníme teplotu a pečeme ještě 10 minut.
Ze směsi mouky a másla tvoříme malé kuličky, které klademe mezi pstruhy, přitom potřásáme pekáčem, aby se omáčka dobře promíchala. Nakonec pstruhy po mlynářsku opepříme.
Do pekáče můžeme přidat hořčičné máslo. K 50 g rozpuštěného másla přidáme lžíci hořčice a mícháme, až se vytvoří ze směsi vločky.
Pečeného pstruha připraveného po mlynářsku podáváme s chlebem, dobře si pochutnáme i nemaštěným bramborem.