Pečený plátek lilku s barevnou oblohou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
1/3 ks lilek
6 plátků mozzarella
1 lžička ocet balzamico
1 - 2 špetky bílý pepř
2 ks červená paprika
1 hrneček panenský olivový olej
1 svazek špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozkrojíme podélně na třetiny. Každou třetinu opět rozkrojíme podélně, ale nedokrojíme, abychom silný plátek rozložili jako knihu. Opatrně potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a na velké, ploché pánvi opečeme rozložené z obou stran. Pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nespálíme

  2. V troubě na roštu mezitím opékáme masité červené papriky v celku. Otáčíme, dokud se nezačnou dělat puchýřky. Horkou papriku vložíme do igelitového sáčku, aby se zapařila, posléze slupku sloupneme malým nožíkem a vyndáme jadýrka. Papriku pokrájíme podélně na širší pruhy, pokapeme olejem, jemně osolíme a zakápneme dobrým balzamikovým octem

  3. Špenátové listy vkládáme po jednom do vařící vody a hned vyndaváme, abychom zachovali tvar listu. Dáme je do větší mísy, kde je pokropíme olejem, ve kterém jsme rozmíchali malinko česneku. Osolíme a opepříme

  4. Na střed lilku poklademe kolečka mozzarelly pouze lehce osolené a zakápnuté olivovým olejem. Po stranách klademe listy špenátu a proužky červené papriky

  5. Pečený plátek lilku s barevnou oblohou podáváme s česnekovou nebo bylinkovou bruschettu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!