Pečený králík se zadělávanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks žloutek
4 lžíce smetana
3 lžíce hladká mouka
2 ks králičí stehno
400 g míchaná zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
rozmarýn
mletý pepř
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme máslo, olej, vložíme králičí maso, osolíme, okořeníme a v silně předehřáté troubě krátce zapečeme. Pak teplotu snížíme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání pečeme doměkka.

  2. Mraženou míchanou zeleninu uvaříme v malém množství osolené vody téměř doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou studené vody, ochutíme muškátovým květem, rozmícháme a povaříme. Pak přidáme zeleninu i s vývarem a krátce povaříme. Zeleninu zjemníme žloutkem rozmíchaným ve smetaně. Již jen krátce prohřejeme.

  3. Na talíře rozdělíme porce králíka, doplníme zadělávanou zeleninou a můžeme podávat. Pečený králík se zadělávanou zeleninou je výborný s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!