Pečený králík s česnekem a bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
0 svazečků tymián
1 lžíce rajčatový protlak
1 ks králík
1 list bobkový list
4 dl červené suché víno
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného králíka (1,2 kg) naporcujeme na menší kousky. Kousky králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme.

  2. Kousky králíka osmažíme v oleji a uložíme na sací kartu. V pánvi s olejem osmažíme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, bylinky a rajčatový protlak. Promícháme, podlijeme vínem a společně provaříme asi 10 minut.

  3. Králíka vložíme do pekáčku a zalijeme sosem s vínem. Pečeme pomalu do úplného změknutí v troubě předehřáté na 160 °C.

  4. Pečený králík s česnekem a bylinkami zachutná třeba s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!