Pečený králík s česnekem a bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 stroužků česnek 0 svazečků tymián 1 lžíce rajčatový protlak 1 ks králík 1 list bobkový list 4 dl červené suché víno podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pečený králík s česnekem a bylinkami recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěného králíka (1,2 kg) naporcujeme na menší kousky. Kousky králíka osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku otřepeme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme.
Kousky králíka osmažíme v oleji a uložíme na sací kartu. V pánvi s olejem osmažíme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, bylinky a rajčatový protlak. Promícháme, podlijeme vínem a společně provaříme asi 10 minut.
Králíka vložíme do pekáčku a zalijeme sosem s vínem. Pečeme pomalu do úplného změknutí v troubě předehřáté na 160 °C.
Pečený králík s česnekem a bylinkami zachutná třeba s bramborem.