Pečený králičí hřbet na bílém víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžička koření divočina
130 ml bílé víno
100 g anglická slanina
800 g králičí hřbet
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králičí hřbet nasekáme na 8 dílů a protáhneme proužky libové slaniny, které jsme obalili v koření divočina.

  2. Králičí hřbet vložíme do připraveného pekáče, osolíme, přidáme máslo a v předehřáté troubě (na 190 °C) krátce zapečeme. Pak teplotu snížíme, přidáme na osminky nakrájenou oloupanou cibuli a mírně podlijeme bílým vínem. Hřbet králíka pečeme za občasného podlévání výpekem a vínem doměkka.

  3. Pečený králičí hřbet na bílém víně podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!