Pečení vepřoví šneci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 plátky šunka
0 l voda
1 ks masox
4 plátky anglická slanina
4 plátky vepřová kýta
3 lžíce vepřové sádlo na smažení
1 lžíce nakládaná kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nakrájíme tenké dlouhé řízky, které naklepeme. Na horní stranu položíme plátek anglické slaniny a šunky. Poté to vše svineme tak, aby na povrchu bylo maso a kraj přišpendlíme párátkem.

  2. V hrnci si rozpálíme vepřové sádlo a šneky zprudka opečeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na zbylém sádle necháme vydusit nakládanou mletou kořenovou zeleninu v soli a prolisovaný česnek asi 3 stroužky. Kastrol volíme tak, aby se nám do něj vešli šneci na těsno. Tak abychom při pohledu do kastrolu viděli vinutí masa a také, aby se v něm dalo péct v troubě. Mezitím si rozpustíme masox asi v 3/4 vody.

  3. Až se nám podusí zelenina s česnekem, poskládáme do kastrolu šneky, podlijeme připraveným vývarem tak, aby konečky šneků trochu čouhaly nad hladinou. Vepřové šneky pečeme na plno. Až konečky šneků v troubě zhnědnou, vyjmeme kastrol z trouby a šneky otočíme vzhůru. Horní část dolů, spodní část nahoru. Vepřové šneky vložíme zpět do trouby a dopečeme.

  4. Toto jídlo velmi chutná i když jsme ho nesolili ani nepepřili, sůl je totiž už v nakládané zelenině a vývaru.

  5. Pečení vepřoví šneci jsou skvělí s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!