Pečené vepřové s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks pomeranč
1 ks feferonka
40 g zázvor
2 lžíce jíška
1 kg vepřová kýta
4 dl zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omytou kůru ze čtvrtky pomeranče nastrouháme. Oba pomeranče vymačkáme a smícháme s kůrou. Feferonku omyjeme, očistíme a nasekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny tyto suroviny smícháme spolu s cukrem dohromady.

  2. Maso omyjeme, osušíme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Pak maso vložíme do pekáče, zalijeme pomerančovou směsí s kořením, zalijeme vývarem, osolíme a přikryjeme. V předehřáté troubě na 200 °C maso pečeme asi hodinu.

  3. Vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme asi ještě 10 minut. Mezitím šťávu propasírujeme a za varu do ní vmícháme instantní jíšku. Omáčku krátce povaříme.

  4. Upečeně maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!