Pečené vepřové koleno s marinádou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
2 ks cibule
250 g kečup
5 ks bobkový list
8 ks nové koření
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce sojová omáčka
4 ks celý pepř
400 ml hovězí vývar
1 lžíce worcestrová omáčka
1 kg vepřové koleno
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, novým kořením a solí. Kolena s kořením vaříme cca 1,5 hodiny.

  2. Uvařená vepřová kolena vyjmeme, naporcujeme (vykostíme) a dáme do pekáče s cibulí nakrájenou na kolečka. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, worcesterové omáčky, sojové omáčky, prolisovaného česneku, hořčicí, vývaru, pepře a soli.

  3. Pekáč s vepřovým kolenem s marinádou vložíme do předem zahřáté trouby na 220 °C cca 1,5 hod za občasného podlévání. Během pečení kontrolujeme kůžičku, zda už je křupavá.

  4. Pečené vepřové koleno s marinádou podáváme s chlebem třeba na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!