Pečené rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrnky rýže
1 lžička kari koření
1 lžička provensálské koření
1 hrnek mražená zelenina s kukuřicí
1 hrnek sušené houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vepřové maso ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Dva hrnky rýže propláchneme v cedníku studenou vodou a vložíme do pekáče. Přidáme tři (stejné) hrnky studené vody. Poté přidáme asi 1,5 hrnku mražené zeleniny.

  2. Do hrnku pak dáme sušené houby, kterých stačí necelý hrnek. Napustíme do něj studenou vodu a houby necháme máčet. Do pekáče poté přidáme rozmačkané vepřové maso, provensálské koření, kari koření, sůl a pepř podle chuti. Poté scedíme namočené houby a též vložíme do pekáče. Vše promícháme.

  3. Pekáč přiklopíme a vložíme do předem rozehřáté trouby na 180 - 200 °C. Rizoto pečeme asi hodinu. Poté pekáč vyndáme, rizoto promícháme, přiklopíme a znovu vložíme do trouby ještě asi na 15 - 20 minut. Pak pečené rizoto vyndáme, znovu promícháme, necháme vzejít páru a podáváme.

  4. Pečené rizoto můžeme posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!