Pečené plněné papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
8 ks paprika
1 ks cibule
4 lžíce hladká mouka
500 g mleté maso
1 konzerva rajský protlak
1 hrst pohanková lámanka
podle chuti
cukr
sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř
celá skořice
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme je a zpěníme na rozehřátém oleji. Pak zaprášíme moukou, rozředíme vodou, přidáme rajský protlak, bobkový list, nové koření, celý pepř, skořici, sůl a vaříme. Ke konci dochutíme cukrem.

  2. Mezitím si omyjeme a očistíme papriky a připravíme masovou směs. Smícháme mleté maso a předem spařenou pohankovou lámanku, osolíme, opepříme a případně zahustíme strouhankou.

  3. Směsí naplníme očištěné papriky, dáme do pekáčku, na papriky poté přecedíme omáčku. Přiklopíme a pečeme v troubě na 200 °C přibližně 45 minut.

  4. Plněné papriky podáváme s těstovinami. Papriky se při pečení nepotrhají a masová směs se nám nerozdrobí do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!