Pečené plátky v řepě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 lžíce bílé víno
1 kelímek kysaná smetana
2 ks jarní cibulka
600 g červená řepa
750 g prorostlý bůček
podle chuti
cukr
sůl
kmín
citronová šťáva
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlý bůček nakrájíme na silnější plátky, osolíme, okmínujeme, dáme je do pekáčku, mírně podlijeme a v předehřáté troubě upečeme.

  2. Červenou řepu umyjeme a doměkka uvaříme. Měkkou řepu oloupeme a hruběji nastrouháme.

  3. Na másle osmahneme cibulku, přidáme nastrouhanou řepu, podle chuti osolíme, osladíme, zakapeme citronem, přidáme lžíci vína a chvíli podusíme. Přidáme smetanu a už jenom prohřejeme.

  4. Na talíř dáme vařené brambory, na ně porci pečeného bůčku a okolo červenou řepu, kterou posypeme sekanou petrželkou. Takto naservírované pečené plátky v řepě podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!