Pečené kuře na rozmarýnu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg kuře
3 větvičky čerstvý rozmarýn
směs
2 stroužky česnek
50 g máslo
2 ks citron
3 lžíce med
4 větvičky čerstvý rozmarýn
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Prázdné kuře dobře opláchneme a osušíme. Pérka vytrháme pinzetou, malé peříčka opálíme. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Ze dvou větších šťavnatých citronů vymačkáme všechnu šťávu.

  2. Na plotně v kastrůlku při nízké teplotě ohřejeme šťávu, máslo, čisté větvičky rozmarýnu, lisovaný česnek a med. Dochutíme solí a pepřem.

  3. Kuře vložíme do pekáčku, který vyložíme rozmarýnem, potřeme částí citronové směsi a podlijeme vývarem. Rozmarýn ze směsi vložíme do kuřete.

  4. Kuře pečeme pěkně dozlatova za občasného potírání rozmarýnovou větvičkou s citronovou směsí.

  5. Pečené kuře na rozmarýnu podáváme teplé jako hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!