Pečené koleno se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

voda
1 ks vepřové koleno
podle chuti
česnek
sůl
1-2 ks cibule
kmín
1-2 balíčky kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Omyté koleno na několika místech nařízneme, osolíme a potřeme jemně nasekaným a mírně rozetřeným česnekem.

  2. Do pekáče nasypeme na hrubo nasekanou cibuli a koleno na ni položíme. Posypeme další vrstvou cibule a silně okmínujeme. Koleno podlijeme 2 dl vody a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 200 °C. Přikryté koleno pečeme 1 hodinu.Po hodině koleno odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Pak vyndáme pekáč z trouby, koleno vyjmeme a rozprostřeme do pekáče kysané zelí zbavené šťávy. Koleno obráceně položíme na zelí a dáme zpět do trouby. Pečené koleno se zelím pečeme posledních 30 minut odklopené.

  3. Pečené koleno se zelím podáváme z čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!