Pečené koleno po bavorsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks cibule
150 g celer
125 ml voda
2 ks mrkev
2 ks vepřové koleno
1 lžička mletý černý pepř
250 ml černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  2. Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme.

  3. Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava.

  4. Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

  5. Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!