Pečené koleno po bavorsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks cibule 150 g celer 125 ml voda 2 ks mrkev 2 ks vepřové koleno 1 lžička mletý černý pepř 250 ml černé pivo
Postup Pečené koleno po bavorsku recept
Postup přípravy receptu
-
Nožem uděláme do kůže hluboké zářezy. Kolena potřeme solí a pepřem a vložíme do pekáček. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Cibule, celer a mrkve očistíme a nakrájíme na kostičky. Nasypeme je kolem nožiček, přiljeme vodu, polovinu piva a vložíme do vyhřáté trouby. Během pečení kolena často podléváme a obracíme.
Asi po 90 minutách položíme kolena na rošt a grilujeme je. Během grilování je otíráme pivem a pečeme je dokřupava.
Vypečenou šťávu provaříme, scedíme, sebereme tuk a omáčku zahustíme solamylem a dochutíme. Omáčku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.
Upečená kolena podáváme s omáčkou a vhodnou přílohou.