Pečené broskve s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr moučka
2 dl bílé víno
10 ks broskev
podle potřeby
olej
podle chuti
čokoláda
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Broskve spaříme vařící vodou, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej, ve kterém osmažíme připravené broskve. Poté posypeme cukrem, polijeme vínem, zakryjeme poklicí a necháme přejít varem zhruba dvě minuty.

  3. Mezitím si spaříme mandle, které následně oloupeme a nasekáme na menší kousky. Nasekané mandle opražíme na oleji.

  4. Hotové broskve servírujeme na talíř, posypeme opraženými mandlemi a pokapeme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!