Pečené brambory s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 ks brambory
100 ml olivový olej
podle chuti
mletý kmín
granulovaný česnek
provensálské bylinky
koření na pečené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozložíme do zapékací misky nebo pekáčku, zakapeme olivovým olejem, ochutíme podle vlastní chuti kořením na pečené brambory, provensálským kořením, česnekem (čerstvým nebo z pohodlnosti granulovaným), mletým kmínem a lehce zakapeme olivovým olejem.

  2. Brambory s olejem a kořením promícháme a dáme do předehřáté trouby (na 200 °C, u horkovzdušné na 180 °C). Zhruba po deseti minutách je můžeme lehce promíchat a zase dát do trouby. Necháme je lehce dozlatova opéci a po 20 -25 minutách by měly být hotové.

  3. Pečené brambory s bylinkami podáváme jako přílohu k pečenému (grilovanému) masu nebo je můžeme servírovat jen se zeleninou, posypat strouhaným sýrem podle chuti apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!