Pečená uzenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
0.7 hrnku ocet
0.5 lžičky kmín
0.5 hrnku kečup
0.4 hrnku med
2 lžíce worcestrová omáčka
1 lžička mletá sladká paprika
0.3 lžičky mletý černý pepř
0.5 lžičky mleté chilli
0.5 lžičky česnekový prášek
0.5 lžičky mletý anýz
1 lžička hořčicový prášek
10 ks špekáčky nebo jiná uzenina

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího kastrolku napřed dáme ocet a med, pak přidáme zbytek surovin. Celou směs přivedeme k varu a pak hned stáhneme na mírný oheň. S občasným promícháním vaříme asi 20 minut.

  2. Mezitím do pekáčku připravíme uzeninu a uděláme do špekáčků příčné

  3. zářezy, aby se horká marináda vstřebala. Když je marináda hotová, přelijeme jí připravenou uzeninu a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi tak 30 minut.

  4. Pečenou uzeninu podáváme s chlebem nebo vařeným bramborem. Já obyčejně přidám kyselé zelí s křenem.

  5. Dávka marinády je dostatečná na 10 zapečených špekáčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!