Pečená švestková povidla recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce ocet 4 lžíce rum 3 ks hřebíček 2 kg švestky 50 dkg cukr krupice 0 lžiček mletá skořice
Postup Pečená švestková povidla recept
Postup přípravy receptu
-
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. Během pečení švestky ani jednou nemícháme. Pečeme 20 - 25 minut.
Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péct.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo má rád jemná povidla, někdo s kousky ovoce.
Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 - 15 minut.
Pak horká pečená švestková povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu (jako konzervant), a to i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby povidla byla déle v teple.