Pečená srnčí kýta na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg slanina
3 lžíce olej
1 ks cibule
1 lžíce tymián
2 dl kyselá smetana
10 dkg kořenová zelenina
60 dkg srnčí kýta
podle chuti
sůl
vývar
hořčice
mletý pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a odblaněné srnčí maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso po všech stranách opečeme. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vývarem a pečeme dorůžova a téměř doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Potom maso podlijeme rozmíchanou kyselou smetanou a dopečeme.

  2. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme. Vmícháme do ní hořčici, dochutíme citronovou šťávou a přidáme naporcované maso.

  3. Pečenou srnčí kýtu podáváme s bramborovými knedlíky nebo s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!