Pečená srnčí kýta na tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 dkg slanina 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 lžíce tymián 2 dl kyselá smetana 10 dkg kořenová zelenina 60 dkg srnčí kýta podle chuti sůl vývar hořčice mletý pepř citronová šťáva
Postup Pečená srnčí kýta na tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a odblaněné srnčí maso protáhneme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso po všech stranách opečeme. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vývarem a pečeme dorůžova a téměř doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme vypečenou šťávou. Potom maso podlijeme rozmíchanou kyselou smetanou a dopečeme.
Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme. Vmícháme do ní hořčici, dochutíme citronovou šťávou a přidáme naporcované maso.
Pečenou srnčí kýtu podáváme s bramborovými knedlíky nebo s vařenými brambory.