Pečená křepelčí vajíčka na listech míchaného salátu s čekankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks křepelčí vejce
3 listy dubový salát
3 listy lolo rosso
0 ks malá červená čekanka
podle chuti
rukola
zálivka
60 ml olivový olej
sůl, pepř
0 lžic vinný ocet
0 ks citronová šťáva z poloviny citronu

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy salátů a čekanku natrháme na větší kousky a vložíme do mísy.

  2. Zálivku Vinaigrette připravíme z citronové šťávy, octa, oleje, soli a pepře vše vyšleháme.

  3. Vinaigrette smícháme s listy salátů a popřípadě ještě dochutíme.

  4. Na rozpálené pánvi upečeme 3 volská oka z křepelčích vajíček.

  5. Připravíme si kulatý talíř, doprostřed dáme salát, na který rozprostřeme křepelčí vajíčka.

  6. Pečená křepelčí vajíčka na listech míchaného salátu s čekankou podáváme s domácím pečivem a bylinkovým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!