Pečená kančí kýta s hořčicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
1 stroužek česnek
1 lžíce olej
4 ks rajče
2 ks pórek
1 lžíce plnotučná hořčice
600 g kančí kýta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
na potření
plnotučná hořčice
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a rozetřeme.

  2. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, vložíme na ni kančí maso a prudce ho opečeme ze všech stran. Potom přidáme pórky nakrájené na kolečka a oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Maso se zeleninou pak

  3. přendáme na pekáč.

  4. Maso potřeme olejem, v němž jsme rozmíchali rozetřený česnek a lžičku plnotučné hořčice, podlijeme masovým vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Maso během pečení potíráme připraveným česnekovo-hořčičným olejem a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené maso vyndáme, potřeme hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

  5. Pečenou kančí kýtu s hořčicí podáváme s knedlíkem či bramborem nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!