Pečená falešná husí játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
4 ks vejce
140 g sádlo
1 lžíce vegeta
1 kelímek smetana ke šlehání
750 g vepřová játra

Postup přípravy receptu

  1. Syrová vepřová játra odblaníme a na masovém mlýnku je umeleme. Případně je můžeme přímo rozmixovat. Vepřové sádlo rozpustíme. Srnčí hřbet vyložíme alobalem, vytřeme jej olejem nebo sádlem.

  2. Do jater přidáme šlehačku, vejce a společně vyšleháme. Postupně přidáváme vegetu, sůl a rozpuštěné sádlo. Hmotu dobře promícháme a vylijeme do připravené formy srnčího hřbetu. Falešná husí játra pečeme asi 1 hodinu.

  3. Upečená falešná husí játra necháme vychladnout. Vyklopíme je z formy a můžeme podávat. Falešná husí játra můžeme podávat s klasickou přílohou jako hlavní chod nebo s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!