Pažitkové chuťovky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 hrst pažitka
500 g měkký tvaroh
100 ml mléko nebo smetana
150 g Rama
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
2 ks bageta

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme Perlu, Ramu nebo máslo. Tuk utřeme v misce a přidáme měkký tvaroh. Pokud je potřeba, zředíme směs mlékem, lze použít i smetanu, jak kdo má rád a čím zrovna disponuje v ledničce. Směs pořádně vyšleháme, abychom se zbavili hrudek.

  2. Do pomazánky přidáme najemno nakrájenou cibulku a pěknou hrst drobně nakrájené pažitky. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vše ještě znovu důkladně promícháme a ihned můžeme servírovat.

  3. Pomazánku podáváme na plátcích bagety, chlebu nebo můžeme servírovat k vařeným bramborám. Pažitkové chuťovky podáváme jako lehkou a zdravou letní večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!