Pažitkové chuťovky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 hrst pažitka 500 g měkký tvaroh 100 ml mléko nebo smetana 150 g Rama podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 2 ks bageta
Postup Pažitkové chuťovky recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme Perlu, Ramu nebo máslo. Tuk utřeme v misce a přidáme měkký tvaroh. Pokud je potřeba, zředíme směs mlékem, lze použít i smetanu, jak kdo má rád a čím zrovna disponuje v ledničce. Směs pořádně vyšleháme, abychom se zbavili hrudek.
Do pomazánky přidáme najemno nakrájenou cibulku a pěknou hrst drobně nakrájené pažitky. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Vše ještě znovu důkladně promícháme a ihned můžeme servírovat.
Pomazánku podáváme na plátcích bagety, chlebu nebo můžeme servírovat k vařeným bramborám. Pažitkové chuťovky podáváme jako lehkou a zdravou letní večeři.