Parmazánové hrudky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
těstíčko
2 ks vejce
4 lžíce máslo
150 ml voda
90 g strouhaný parmazán
100 g polohrubá mouka
1 špetka červená paprika
120 g strouhané mandle
podle potřeby
máslo na vymazání
na ozdobu
10 g strouhané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si spaříme mandle. Mandle zbavíme slupek tak, že je dáme do menší misky a spaříme vařící vodou. Necháme asi jednu minutu odstát, pak zcedíme a propláchneme studenou vodou. Nakonec osušíme a sloupneme slupky. Mandle jemně nasekáme.

  2. Do malého kastrůlku nalijeme vodu a dáme vařit při středním žáru. Vmícháme lžíce másla. Jakmile se voda začne vařit, kastrůlek dáme pryč ze sporáku a vsypeme mouku a sůl - za neustálého míchání vařečkou. Znovu dáme na sporák a vaříme (pořád mícháme), až nám vznikne koule. Vmísíme nastrouhaný parmazán a červenou papriku. Těsto necháme vychladnout.

  3. Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Hmotu dobře šlehačem vyšleháme a dáme do zdobícího sáčku s ozdobným nádstavcem o průměru 6 mm.

  4. Plech vymažeme máslem a můžeme dělat zdobícím kornoutem hrudky. Každou posypeme ještě mandlemi. Dbáme na to, aby mandle ulpěly na hrudkách.

  5. V předehřáté troubě na 200 °C pečeme parmazánové hrudky přibližne 20 minut. Podáváme studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!