Parmazánové hrudky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl těstíčko 2 ks vejce 4 lžíce máslo 150 ml voda 90 g strouhaný parmazán 100 g polohrubá mouka 1 špetka červená paprika 120 g strouhané mandle podle potřeby máslo na vymazání na ozdobu 10 g strouhané mandle
Postup Parmazánové hrudky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si spaříme mandle. Mandle zbavíme slupek tak, že je dáme do menší misky a spaříme vařící vodou. Necháme asi jednu minutu odstát, pak zcedíme a propláchneme studenou vodou. Nakonec osušíme a sloupneme slupky. Mandle jemně nasekáme.
Do malého kastrůlku nalijeme vodu a dáme vařit při středním žáru. Vmícháme lžíce másla. Jakmile se voda začne vařit, kastrůlek dáme pryč ze sporáku a vsypeme mouku a sůl - za neustálého míchání vařečkou. Znovu dáme na sporák a vaříme (pořád mícháme), až nám vznikne koule. Vmísíme nastrouhaný parmazán a červenou papriku. Těsto necháme vychladnout.
Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce. Hmotu dobře šlehačem vyšleháme a dáme do zdobícího sáčku s ozdobným nádstavcem o průměru 6 mm.
Plech vymažeme máslem a můžeme dělat zdobícím kornoutem hrudky. Každou posypeme ještě mandlemi. Dbáme na to, aby mandle ulpěly na hrudkách.
V předehřáté troubě na 200 °C pečeme parmazánové hrudky přibližne 20 minut. Podáváme studené.