Pařížská cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
cibule
bílé víno
podle potřeby
vývar
vejce
máslo
veka
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme. Veku nakrájíme na plátky a ty opečeme.

  2. Nakrájenou cibuli opečeme na másle dozlatova a zalijeme vývarem, do kterého rozšleháme vejce a osolíme.

  3. Cibulačku přelijeme do šálků nebo polévkových misek a zakápneme bílým vínem. Na hladinu položíme plátky opečené veky a zasypeme strouhaným sýrem. Cibulačku s vekou a sýrem zapečeme v grilu - pouze seshora.

  4. Pařížskou cibulačku ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!