Paprikáš z kuřecích prsou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks rajčata
2 ks cibule
600 g kuřecí prsa
1 ks zelená paprika
150 ml rajčatová šťáva
2 lžičky mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
čerstvě mletý černý pepř
0,25 lžiček chilli vločky
2 lžíce domácí vepřové sádlo
250 ml sladká smetana 33%

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kostky a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a očištěný česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita i s chilli vločkami, potom krátce orestujeme přihozené plátky česneku a rajčatovou šťávu, následně přidáme nakrájenou papriku a rajčata, přisypeme obě mleté papriky a stále mícháme, až se mletá paprika v tuku úplně rozpustí, dáváme pozor, aby se nespálila

  3. Přilijeme malé množství horké vody a vydusíme na tuk, vhodíme kostky kuřecích prsou a za soustavného míchání opékáme v tomto základu z každé strany, dokud se maso nezatáhne

  4. Poté podlijeme malým množstvím horké vody, přivedeme do varu a osolíme. Ztišíme plamen a přikryté pokličkou dusíme do změknutí masa za občasného podlití horkou vodou. Na závěr do paprikáše přilijeme sladkou smetanu, která pokrm krásně zjemní, poté už necháme jen projít varem

  5. Paprikáš z kuřecích prsou servírujeme s čerstvě uvařenými domácími haluškami. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo pikantní chuti, kterou vylepší čerstvá zelenina - paprika a rajčata. Je to jídlo, které zasytí a zahřeje. Příprava je mnohem rychlejší než u paprikáše z jiných druhů masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!