Paprikáč z krůtí kýty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg paprika
0.5 kg cibule
1 kg rajče
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžíce mletá sladká paprika
1 ks krůtí kýta
podle potřeby
olej
slepičí vývar
podle chuti
sůl
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krůtí kýtu očistíme, vykostíme a maso nakrájíme na kostky, nezapomeneme osolit. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky, stejně tak rajčata.

  2. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou a přidáme také kostky masa. Promícháme a podusíme. Můžeme přidat bylinky podle chuti. Asi po 30 minutách přidáme papriku s rajčaty, podlijeme slepičím vývarem a podusíme doměkka. Před dokončením zalijeme šlehačkou a necháme projít varem. Paprikáč nemusíme zahušťovat.

  3. Paprikáč z krůtí kýty podáváme s libovolnou přílohou - hodí se rýže i knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!