Pánev s brambory a kuřecími srdíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3-4 lžíce máslo
1 petrželka
1-2 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
1 kg brambory (jako na salát)
500-750 ml slepičí vývar (může být instatní)
500 g kuřecí srdíčka (předem dušená)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostik. Ty následně vhodíme do hrce a zalijeme množstvím vývaru, aby byly kostky ponořené. V něm brambory vaříme.

  2. Česnek olupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme najemno.

  3. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo. Na něm orestujeme plátky česneku a přidáme srdíčka. Vše opečeme. Uvařené brambory zcedíme a přidáme je do pánve. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme. Vše ještě minutku restujeme a podáváme posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!