Palačinky s masovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nádivka
olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžíce voda
3 lžíce rajčatový protlak
250 g mleté maso
1 ks sterilovaná okurka
mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej
těstíčko
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 ml mléko
4 lžíce voda
120 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
3 lžíce mléko
100 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, vejce, mléko, 4 lžíce vody a sůl rozšleháme v těstíčko. Na oleji usmažíme tenké palačinky.

  2. Připravíme si nádivku. Maso umeleme se 2 lžícemi vody nebo vývaru. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou okurku, mletou papriku, maso, několik lžic vody, okořeníme, přidáme protlak a krátce podusíme.

  3. Palačinky potřeme nádivkou, stočíme, urovnáme do vymaštěného pekáčku, zalijeme zapékací směsí. Na tu smícháme strouhaný sýr, vejce a mléko. Palačinky v troubě zapečeme, až se sýr roztaví.

  4. Palačinky s masovou nádivkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!