Palačinky s masovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- nádivka olej 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 lžíce voda 3 lžíce rajčatový protlak 250 g mleté maso 1 ks sterilovaná okurka mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby olej těstíčko 1 špetka sůl 1 ks vejce 200 ml mléko 4 lžíce voda 120 g polohrubá mouka na potření 1 ks vejce 3 lžíce mléko 100 g sýr
Postup Palačinky s masovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce, mléko, 4 lžíce vody a sůl rozšleháme v těstíčko. Na oleji usmažíme tenké palačinky.
Připravíme si nádivku. Maso umeleme se 2 lžícemi vody nebo vývaru. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou okurku, mletou papriku, maso, několik lžic vody, okořeníme, přidáme protlak a krátce podusíme.
Palačinky potřeme nádivkou, stočíme, urovnáme do vymaštěného pekáčku, zalijeme zapékací směsí. Na tu smícháme strouhaný sýr, vejce a mléko. Palačinky v troubě zapečeme, až se sýr roztaví.
Palačinky s masovou nádivkou ihned podáváme.