Palačinky s masovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
nádivka
olej
1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžíce voda
3 lžíce rajčatový protlak
250 g mleté maso
1 ks sterilovaná okurka
mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej
těstíčko
1 špetka sůl
1 ks vejce
200 ml mléko
4 lžíce voda
120 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
3 lžíce mléko
100 g sýr
Postup Palačinky s masovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, vejce, mléko, 4 lžíce vody a sůl rozšleháme v těstíčko. Na oleji usmažíme tenké palačinky.
Připravíme si nádivku. Maso umeleme se 2 lžícemi vody nebo vývaru. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájenou okurku, mletou papriku, maso, několik lžic vody, okořeníme, přidáme protlak a krátce podusíme.
Palačinky potřeme nádivkou, stočíme, urovnáme do vymaštěného pekáčku, zalijeme zapékací směsí. Na tu smícháme strouhaný sýr, vejce a mléko. Palačinky v troubě zapečeme, až se sýr roztaví.
Palačinky s masovou nádivkou ihned podáváme.