Ovocná buchta Eli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
5 ks vejce
2 dl mléko
1 balíček prášek do pečiva
5 lžic cukr krystal
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
10 lžic hladká mouka
1 balíček skořicový cukr
1 konzerva ovocný kompot

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr a ještě jednou promícháme. Poté přidáme olej a mléko, znovu důkladně promícháme.

  2. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a mletou skořici. Promícháme a spojíme s tekutými ingrediencemi.

  3. Podle chuti přidáme do těsta ovocný kompot (bez šťávy), já jsem si dopřála zavařené hrušky. Vše promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Podle chuti posypeme skořicovým cukrem.

  4. Ovocnou buchtu podle uvedeného receptu pečeme na 180 °C cca 20 - 30 minut, ale záleží na troubě.

  5. Ovocnou buchtu Eli po upečení nakrájíme na porce a podáváme k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!