Ovocná buchta Eli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej 5 ks vejce 2 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 5 lžic cukr krystal 1 lžička mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr 10 lžic hladká mouka 1 balíček skořicový cukr 1 konzerva ovocný kompot
Postup Ovocná buchta Eli recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy a společně s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr a ještě jednou promícháme. Poté přidáme olej a mléko, znovu důkladně promícháme.
V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a mletou skořici. Promícháme a spojíme s tekutými ingrediencemi.
Podle chuti přidáme do těsta ovocný kompot (bez šťávy), já jsem si dopřála zavařené hrušky. Vše promícháme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Podle chuti posypeme skořicovým cukrem.
Ovocnou buchtu podle uvedeného receptu pečeme na 180 °C cca 20 - 30 minut, ale záleží na troubě.
Ovocnou buchtu Eli po upečení nakrájíme na porce a podáváme k čaji i kávě.