Ovocná bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g ovoce
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
těsto
sůl
3 ks vejce
150 g strouhanka
250 ml mléko
1 lžíce cukr krupice
citronová kůra
2 lžíce hrubá mouka
na ozdobu
2 balíčky vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.

  2. Do mléka zašleháme sůl a žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, cukr, strouhanku a hrubou mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý bílkový sníh.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C, hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  4. Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe omytým a osušeným ovocem kousky másla a upečeme v předehřáté troubě.

  5. Po upečení ovocnou bublaninu ihned pocukrujeme, nakrájíme na porce a horké podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!