Ovocná bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g ovoce tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání těsto sůl 3 ks vejce 150 g strouhanka 250 ml mléko 1 lžíce cukr krupice citronová kůra 2 lžíce hrubá mouka na ozdobu 2 balíčky vanilkový cukr
Postup Ovocná bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do mléka zašleháme sůl a žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, cukr, strouhanku a hrubou mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý bílkový sníh.
Troubu předehřejeme na 180°C, hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe omytým a osušeným ovocem kousky másla a upečeme v předehřáté troubě.
Po upečení ovocnou bublaninu ihned pocukrujeme, nakrájíme na porce a horké podáváme.