Ovocná bublanina 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.3 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
14 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg polohrubá mouka
14 dkg tuk na pečení
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Tuk na pečení nebo máslo rozehřejeme a promícháme s moukou, cukrem, mlékem, práškem do pečiva a vajíčky. Všechny suroviny dobře promícháme, až nám vznikne hladké těsto.

  2. Libovolné ovoce, které máme zrovna po ruce, omyjeme a podle potřeby vypeckujeme. Buchta je skvělá s jahodami, rybízem, meruňkami, švestkami apod.

  3. Těsto na ovocnou bublaninu vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 35 minut.

  4. Ovocnou bublaninu poté necháme vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!