Ovesné sušenky bez másla a mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
1 hrst rozinky
1 hrst mandle
100 g cukr krystal
1 lžíce mletá skořice
50 g strouhaný kokos
240 g bílý jogurt
250 g ovesné vločky
3 lžičky kypřící prášek do pečiva
100 g kukuřičné lupínky
1 hrst sezamová semínka
1 hrst slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si rozdrtíme kukuřičné lupínky a ovesné vločky (nemusíme). Poté vsypeme do velké mísy, přidáme slunečnicová a sezamová semínka, pokrájené rozinky, strouhaný kokos, sekané mandle, prášek do pečiva, skořici a cukr. Vše dobře promícháme. Do mísy přilijeme jogurt a rozklepneme vejce. Vše opět pořádně promícháme, měla by nám vzniknout lepivá směs.

  2. Můžeme přidat i jakékoli další suroviny, například dýňová semínka, čokoládu, sušené ovoce, ořechy, nastrouhané jablko nebo med.

  3. Na plech s pečícím papírem klademe lžící malé hromádky, které upravíme do tvaru sušenek. Můžeme pokládat klidně i vedle sebe, těsto drží tvar. Těsto nám vyjde asi na 50 ovesných sušenek.

  4. Sušenky pečeme při 180 °C asi 10 minut do zezlátnutí.

  5. Ovesné sušenky bez másla a mouky podáváme jako chutnou a zdravou sladkost při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!