Oválky s rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks bílek 100 g cukr krupice 80 g cukr moučka krém 200 ml mléko 120 g cukr moučka 120 g hera 1 balíček vanilkový cukr 50 g hladká mouka na ozdobu čokoláda rybíz
Postup Oválky s rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 150°C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme jemný pískový cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí.
Pak do sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr a z hmoty tvoříme na vymaštěný a vysypaný plech ploché oválky. Zvolna pečeme do zrůžovění. Ještě horké sundáme z plechů a necháme vychladnout.
Mezitím třetinu hery rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, dvě lžíce cukru, krátce prohřejeme, pak zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hladkou kaši. Když kaše vychladne rozetřeme ji s moučkovým a vanilkovým cukrem. Nakonec za stálého šlehání přidáme změklou heru a vyšleháme lehký krém.
Na vychladlé sněhové oválky nastříkáme krém, ozdobíme rybízem a posypeme strouhanou čokoládou. Můžeme ihned podávat.