Oválky s rybízem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks bílek
100 g cukr krupice
80 g cukr moučka
krém
200 ml mléko
120 g cukr moučka
120 g hera
1 balíček vanilkový cukr
50 g hladká mouka
na ozdobu
čokoláda
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 150°C.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech přidáme jemný pískový cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí.

  3. Pak do sněhu lehce vmícháme prosátý moučkový cukr a z hmoty tvoříme na vymaštěný a vysypaný plech ploché oválky. Zvolna pečeme do zrůžovění. Ještě horké sundáme z plechů a necháme vychladnout.

  4. Mezitím třetinu hery rozehřejeme, přidáme hladkou mouku, dvě lžíce cukru, krátce prohřejeme, pak zalijeme mlékem a za stálého míchání uvaříme hladkou kaši. Když kaše vychladne rozetřeme ji s moučkovým a vanilkovým cukrem. Nakonec za stálého šlehání přidáme změklou heru a vyšleháme lehký krém.

  5. Na vychladlé sněhové oválky nastříkáme krém, ozdobíme rybízem a posypeme strouhanou čokoládou. Můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!