Otický řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g maso
podle chuti
sůl
vegeta
2 lžičky grilovací koření
mletý černý pepř
těsto
1 ks vejce
podle potřeby
voda
3 lžíce sádlo na smažení
těstíčko
400 g hladká mouka
1 špetka jedlá soda
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Je jedno jaké maso, použijeme takové, které máme rádi - kotleta, kýta, kuřecí nebo krůtí maso. Pokud použijeme vepřovou panenku, tak ji naklepeme pouze klouby prstů.

  2. Scezené vymačkané kysané zelí překrájíme a smícháme s prosátou hladkou moukou, vejcem, špetkou jedlé sody, solí, pepřem, vegetou, grilovacím kořením a trochou vody na zředění. Těstíčko vytvoříme trošku hustší než na palačinky.

  3. Řízky osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením a protáhneme v připraveném těstíčku. Trochu těstíčka přidáme už na řízek smažící se v pánvi.

  4. Obalené řízky smažíme v rozpáleném sádle z obou stran.

  5. Otický řízek podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovou kaší na kurkumě a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!