Otický řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
750 g maso
podle chuti
sůl
vegeta
2 lžičky grilovací koření
mletý černý pepř
těsto
1 ks vejce
podle potřeby
voda
3 lžíce sádlo na smažení
těstíčko
400 g hladká mouka
1 špetka jedlá soda
500 g kysané zelí
Postup Otický řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Je jedno jaké maso, použijeme takové, které máme rádi - kotleta, kýta, kuřecí nebo krůtí maso. Pokud použijeme vepřovou panenku, tak ji naklepeme pouze klouby prstů.
Scezené vymačkané kysané zelí překrájíme a smícháme s prosátou hladkou moukou, vejcem, špetkou jedlé sody, solí, pepřem, vegetou, grilovacím kořením a trochou vody na zředění. Těstíčko vytvoříme trošku hustší než na palačinky.
Řízky osolíme, opepříme, poprášíme grilovacím kořením a protáhneme v připraveném těstíčku. Trochu těstíčka přidáme už na řízek smažící se v pánvi.
Obalené řízky smažíme v rozpáleném sádle z obou stran.
Otický řízek podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovou kaší na kurkumě a zeleninovým salátem.