Ořechové trojhránky s rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce rum
3 lžíce voda
1 sklenka cukr moučka
1 sklenka mleté vlašské ořechy
poleva
1-2 lžíce rum
0.8 sklenky cukr moučka
podle potřeby
cukr krupice
na ozdobu
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Mleté ořechy promícháme s cukrem a 3 lžícemi vroucí vody, vše prohřejeme na malém ohni za stálého míchání, sejmeme z plotýnky, přimícháme rum a celou směs přeložíme na prkénko vysypané krupicovým cukrem.

  2. Směs vyválíme na obdélník a necháme jej trochu proschnout. Pak potřeme polevou vymíchanou z cukru a rumu a necháme částečně zaschnout. Nakrájíme na trojhránky.

  3. Nakrájené ořechové trojhránky dozdobíme jádry vlašských ořechů a podle chuti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!