Ořechové perníčky s rumovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
3 ks hřebíček
2 lžíce med
250 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
650 g hladká mouka
1 ks citronová kůra
100 g vlašské ořechy
10 g kypřící prášek do perníku
poleva
2 lžíce rum
200 g cukr moučka
2 lžíce horká voda
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy rozemeleme nebo nastrouháme. Citron dobře omyjeme a nastrouháme jeho kůru. Hřebíčky důkladně roztlučeme.

  2. Vejce s cukrem utřeme, přidáme med, mletou skořici, roztlučené hřebíčky, nastrouhanou citronovou kůru, kypřící prášek do perníku a vše dobře promícháme. Pak přidáme rozemleté vlašské ořechy, hladkou mouku a opět dobře promícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které necháme 3 hodiny odpočívat.

  3. Na pomoučněném vále těsto rozválíme na 1 cm silný plát a malými formičkami vykrajujeme perníčky. Dáme je na tukem vymazaný plech. Místo vymazání tukem můžeme použít pečící papír. Ořechové perníčky pak upečeme v předehřáté troubě.

  4. Upečené perníčky potřeme rumovou polevou, kterou vytvoříme tak, že cukr, horkou vodu a rum umícháme do hustější konzistence.

  5. Ořechové perníčky s rumovou polevou podáváme jako velmi chutné a voňavé vánoční cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!